Taas alkaa olla se aika vuodesta… DIY Joulukalenteri

Tämä tarina saa alkunsa neljän vuoden takaa, kun nuori herramme oli eskarilainen. Eskarilaisemme hartain toive tuona vuonna oli saada itselleen jääkiekkoseura HIFK:n joulukalenteri. Valitettavasti siinä vaiheessa, kun ryhdyin tuota hartaasti toivottua kalenteria hankkimaan, oli se kaikkialta loppuunmyyty.

Eskarilaiseni toive oli mielestäni varsin kohtuullinen ja täytyy myöntää, että hieman sydäntäni riipaisi, kun en onnistunut toivetta toteuttamaan. En missään nimessä halunnut tuottaa nuorelle herralle asian suhteen pettymystä, joten jonkinlainen ratkaisu asiaan oli keksittävä. Kaupan joulukalenterit oli poissuljettu vaihtoehto, sillä niitä nuori herramme oli jo kaupassa nähnyt, ihmetellyt, puntaroinut ja hylännyt. Ainoa vaihtoehto yllätykselle oli siis keksiä jotakin ihan muuta…

Pinterestistä löysin printattavan joulukalenterin, joka koostui taiteltavista pahvitaloista. Kalenterin kokosin keittiön klaffipiirongin päälle marraskuun viimeisenä iltana nuoren herran käytyä yöpuulle. Yllätys onnistui täydellisesti…. Nuori herramme oli aivan valtavan yllättynyt ja ilahtunut nähdessään ensimmäistä kertaa joulukalenterinsa.

Tämä joulukalenteri onneksi ilahdutti nuorta herraamme ja korvasi tuon suuresti toivotun HIFK:n kalenterin…

Jokaiseen kalenterin taloon olin laittanut sisälle karkin ja tarran. Nuorelle herralle kerroin, että 24 tarralla voi sitten jouluaaton aamuna lunastaa itselleen yllätyksen ja yllätyshän oli tietenkin HIFK:n T-paita 😊

Näin syntyi meidän perheessämme itsetehdyn joulukalenterin traditio. Joka vuosi nuori herramme muistaa kysyä jo hyvissä ajoin syksyllä: ”Äiti, teethän sä mulle tänäkin vuonna joulukalenterin?”

Seuraavana vuonna joulukalenterin teemana oli tonttuovi… Viime vuotisen kalenterin kuvan olen valitettavasti kadottanut, mutta se oli rakennettu joulukuusiteemalla…

Tänä vuonna ajattelin palata jälleen joulukaupunkiteeman pariin. Pahvipakkauksia kun tuntuu aina kertyvän ihan riesaksi asti, päätin lähteä taloja joulukaupunkiin kokoamaan pahvipakkauksista. Niinpä tämän kaupungin talojen ”rakentamiskustannukset” pysyivät varsin kohtuullisina. Talot siis teen hyvissä ajoin etukäteen, mutta itse joulukaupungin somisteineen kokoan perinteisesti vasta marraskuun viimeisenä iltana.

Meidän perheessämme joulun odotus kaikkine valmisteluineen alkaa juurikin omalla kohdallani joulukalenterin kokoamisella ja nuorella herrallamme joulukuun ensimmäisen päivän aamuna. Hän tietää jo odottaa, että tuona aamuna alakerrassa odottaa yllätys…

Hieman tällä tarinalla ennakoin jo joulun odotusta. Ajattelin, että ehkä joku muukin innostuu tämän tarinan myötä kokoamaan ikioman joulukaupunkinsa. Valmiista kaupungista laitan tänne blogiin kuvia sitten joulukuun ensimmäisenä päivänä😊

Talojen ”rakenteiksi” keräsin erilaisia pahvipakkauksia…

Pintamateriaaliksi puolestaan valitsin vanhoja tapetin jämiä ja käärepapereita…

Talojen numerot printtasin Pinterestistä…

``Talon rakentaminen``

Pyöreä torni

Pienemmän tornin rakensin maitokaakaotölkistä…

Rivitalo

Rivitalo syntyi muropaketista…

Valmiita taloja

Mukavaa loppuviikkoa toivotellen, SusannaK

Haluatko saada uunituoreeltaan tiedon seuraavasta blogipostauksesta. Mikäli haluat lukea pieniä tarinoita kukkulan päälle rakennetusta keltaisesta talosta, sen ympäristöstä ja asukkaista, ota seurantaan Facebook-profiilini

https://www.facebook.com/SusannaK-Rakkaudesta-lajiin-2760697964003949/

Voit seurata blogiani myös   https://www.blogit.fi/susannak

Please follow and like us:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *