Ensimmäiset pakkasaamut – DIY villapipo

Syksyn edetessä hiipii väistämättä mieleen kaikki ihanan lämpimät asusteet. Vähän samaan tapaan, kuin jokavuotinen otsikointi siitä, kuinka talvi yllätti autoilijat, voisi meidän perheen kohdalla otsikoida syksyn saapumisen – Yllättäen kaikki lapaset, pipot, kaulahuivit ja välihousut kateissa!

Kevään tuodessa mukanaan valon, lämmön ja vehreyden, mieli on usein niin ilahtunut ja malttamaton, että talvivarusteet tulee kiireellä säilöttyä, milloin mihinkin kaapin nurkkaan. Niinpä, se minkä taakseen jättää, sen edestään löytää… Viimeistään lokakuussa sitä sitten ryhtyykin ihmettelemään, mihin talvivarusteet on ”keväthuumassa” varastoitu, miksi yhdelläkään villasukalla ei ole paria ja voiko juuri se paras villapipo ihan oikeasti kadota kesän aikana taivaan tuuliin… Luultavasti ei, mutta sen verran varmassa säilössä se nyt kuitenkin on, että löytynee sitten joskus, kun on löytyäkseen…

Kaupoillekaan ei oikein huvittanut lähteä, joten kadonneen pipon tilalle ryhdyin ylijäämälangoista kutomaan uutta. Siitä on aika pitkä aika, kun olen viimeksi etsinyt neulemalleja netistä. Tämän vuoksi yllätykseni olikin melkoinen, kun huomasin, että aika monet neulemallit ovatkin nykyään maksullisia. En haluaisi mennä tähän jaaritteluun, kuinka kaikki oli ennen paremmin, mutta tässä kohtaa en voi oikein itseäni asian suhteen estää… Silloin ennen, kun kaikki oli paremmin, ilmaisia neulemallejakin ihan oikeasti löytyi ”pilvin pimein” verkosta.

En siis onnistunut löytämään tarkoituksiini sopivaa pipon ohjetta, joten jouduin pipon ”kasaamaan” yhdistelemällä useita ohjeita keskenään. Pipon neuloin Seitsemän Veljestä -langasta, numeron 4 sukkapuikoilla. Pyöröpuikko olisi varmasti ollut tähän projektiin ihan kätevä, mutta sellaista ei nyt kotoa sattunut löytymään.

Pipoa varten loin 120 silmukkaa, jotka jaoin neljälle puikolle (30-30-30-30). Tämän jälkeen neuloin 6 cm 2oikein, 2 nurin joustinneuletta. Tähän perään 6 cm sileää neuletta ja koska kuvioita pitää aina olla… Ruutupiirrettyjä neulemalleja löytyy tosi hienosti Pinterestistä

”Heppatyttönä” eli keski-ikäisenä tätiratsastajana päädyin valitsemaan hevosaiheisen kuvion. Kun kuvio oli valmis, oli sileää neuletta yhteensä joustinneuleen ja kärkikavennusten alun välissä 14 cm.

Kärkikavennukset tein niin, että jokaisen puikon alkuun tuli yksi ylivetokavennus (neulo 1 silmukka oikein, nosta 1 s oikein neulomatta, neulo 1 s oikein vedä nostettu s neulotun yli). Kavennuksen tein jokaisen puikon alussa ja jokaisella kerroksella niin kauan, että jokaisella puikolla oli jäljellä 13 silmukkaa. Tämän jälkeen katkaisin langan ja pujotin sen jäljelle jääneiden silmukoiden läpi. Sitten vielä tupsun askartelu pipoa somistamaan…

Pipo tuli valmiiksi juuri sopivasti siinä kohtaa, kun ne muutamat ihana kuulaat pakkasaamut vaihtuivat vesisateessa räpiköimiseen, mutta ei se mitään… Haluan nimittäin uskoa ja luottaa, että edessäpäin on vielä kirpakoita syyspakkasia ja ehkä jopa jossakin kohtaa ihan oikea talvikin 😊

Mukavaa viikonloppua toivotellen, SusannaK

Haluatko saada uunituoreeltaan tiedon seuraavasta blogipostauksesta. Mikäli haluat lukea pieniä tarinoita kukkulan päälle rakennetusta keltaisesta talosta, sen ympäristöstä ja asukkaista, ota seurantaan Facebook-profiilini

https://www.facebook.com/SusannaK-Rakkaudesta-lajiin-2760697964003949/

Voit seurata blogiani myös   https://www.blogit.fi/susannak

Please follow and like us:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *