Kranssi keräilyerästä…

Ensin ajattelin kirjoittaa tämän tekstin otsikolla: Heppatytön kranssi. Melko nopeasti tulin kuitenkin siihen lopputulokseen, että heppatytöstä otsikossa puhuminen olisi, ei ainoastaan harhaanjohtavaa, vaan myös hieman ironista😊 Omalla kohdallani heppatytöstä nimittäin saattoi hyvällä omalla tunnolla puhua reilut 30 vuotta sitten.

Minun on jo pitkään tehnyt mieli uutta kranssia etuoveemme. Tänään sitten vihdoin ja viimein päätin ryhtyä asian tiimoilta toimiin ja lähdin etsimään kotioloista kaappien ja laatikoiden kätköistä inspiraatiota ja sopivia elementtejä kranssiini. Aika harvoin minulla on mitään valmista suunnitelmaa, kun ryhdyn jotakin pientä puuhastelemaan. Useimmiten lähden liikkeelle siitä, mitä kotona löytyvistä tavaroista voisi mahdollisesti uusiokäyttää johonkin ihan muuhun tarkoitukseen, mihin se on alun perin tarkoitettu.

Uusia tarvikkeita tähän projektiin en halunnut hankkia, sillä niiden hankkiminen olisi vaatinut ostosreissua ”isolle kirkolle” tai odottelua, jotta netistä tilatut tarvikkeet kolahtaisivat postilaatikkoon.

Kranssin pohjaksi valitsin sydämenmuotoisen kakkuvuoan ihan siitä käytännön syystä, että leivon todella harvoin (jos silloinkaan), enkä edes oikeastaan muista, mistä ja koska kakkuvuoka on minulle päätynyt… Ainakaan en muista sitä koskaan käyttäneeni, joten hyödyllisempi se ehkä on kranssin pohjana, kuin kaapissa pölyttymässä (ja pölyinen se kyllä olikin). Sitä paitsi inspiraation osuessa kohdalle leivonnan suhteen (näinkin voi ehkä joskus tulevaisuudessa käydä) voin hyvin tuotokseni paistaa pyöreässä kakkuvuoassa.

Kranssin teemaksi valitsin hevosen, sillä vaikka minua ei edes kaikella rakkaudellakaan voi enää heppatytöksi kutsua, olen kuitenkin ihan vakavasti otettava tätiratsastaja (ainakin omasta mielestäni). Kaapeista löytyikin vielä tematiikkaan sopivasti käytetty hevosenkenkä (näitä sain tutulta tallinpitäjältä muutamia kappaleita myöhempää käyttöä varten) ja jostain teiniajoilta peräisin olevat korvakorut. Näiden olemassa olevien elementtien pohjalta alkoi ajatus kranssin lopullisesta toteutustavasta jalostua.

Hyvästä aikomuksestani huolimatta, jouduin nyt kuitenkin tämän projektin tiimoilta kauppareissunkin tekemään. Puutarhasta ei löytynyt viime päivien sateen jäljiltä oikein mitään kuivaa tai käyttökelpoista, joten päädyin kranssiin hankkimaan lemmikkijyrsijöiden asumuksiin tarkoitettua heinää, jota onneksi kuitenkin löytyi lähikaupasta.

Heinän liimasin kiinni kakkuvuoan pohjaan ihan vain Elikeeperillä. Liimaa levitin reilusti myös heinien päälle, sehän kuivuu kuitenkin läpinäkyväksi ja ”sitoi” aika hyvin heinät omalle paikalleen. Elikeeperiä uskaltauduin käyttämään, koska kranssi tulee pienen katoksen alle eli ei ole suoraan vesisateen armoilla.

Teiniaikaiset korvakorut pujotin hevosenkengän naulan reikiin koristeeksi.

Kakkuvuoan reunoille liimasin pihapuusta löytyneitä pienen pieniä käpyjä… Itselläni ei muuten ole mitään hajua, mitä lajiketta tämä pihapuumme edustaa (jonkin sortin Tuija?) eli mikäli joku tietää, mistä lajikkeesta on kyse, voisi asiasta minulle vinkata 🙂

Tällainen kranssi syntyi näillä ”eväillä” tällä kertaa. Nyt jos uudelleen lähtisin kranssia toteuttamaan täyttäisin kakkuvuoan heinillä laitoja myöten… Nyt jäi ehkä vähän harmittavasti kakkuvuoan sisäreuna näkyviin. Vaan niinhän se on, että aina yleensä jää jotain vähän parannettavan varaa, tekeepä sitten mitä hyvänsä. Sitäpaitsi ainahan sitä vähän jotakin oppii ja seuraavalla kerralla on ehkä kokemuksen myötä taas vähän viisaampi… Ajattelin nimittäin samasta kranssin aihiosta tehdä myöhemmin syksyllä sitten jonkun vähän jouluisemman version…

Mukavaa viikonloppua toivotellen, SusannaK

Haluatko saada uunituoreeltaan tiedon seuraavasta blogipostauksesta. Mikäli haluat lukea pieniä tarinoita kukkulan päälle rakennetusta keltaisesta talosta, sen ympäristöstä ja asukkaista, ota seurantaan Facebook-profiilini

https://www.facebook.com/SusannaK-Rakkaudesta-lajiin-2760697964003949/

Voit seurata blogiani myös   https://www.blogit.fi/susannak

Please follow and like us:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *