Omat suosikkini – Tuusulan asuntomessut top 12 (kuvina)

Uudisrakentaminen ei henkilökohtaisesti kosketa juuri minua, sillä suuri missioni on yrittää pitää jollakin tavoin pystyssä, tyydyttävässä kunnossa ostettua, 1950-luvun omakotitaloa. Pienestä sattuman oikusta päädyin kuitenkin tällä viikolla vierailemaan Tuusulan asuntomessuilla.

Melko nopeasti messukohteita kiertäessäni sain hyvin vahvankin käsityksen siitä, mitä ja minkälaisia sisustuksen tämän hetken trendit ovat. Sisustuksen uusimmat trenditkään eivät oikein henkilökohtaisella tasolla puhuttele minua, sillä omaa sisustamistani määrittelee luonnollisesti vanhan talon puitteet ja tunnelma. Niinpä yleisen fiilistelyn lisäksi asuntomessuilta etsin pieniä, hauskoja yksityiskohtia ja sisustusideoita, joita voisin mahdollisesti tulevaisuudessa jotenkin soveltaa omiin rappioromanttisiin kotioloihini.

Tässä siis oman näkemykseni pohjalta asuntomessujen Top 12:

Aivan ehdottomasti minun mielestäni asuntomessujen viehättävin sisustuksellinen kokonaisuus oli tämä pieni viherhuone. Itse asiassa haluaisin itsekin jossakin kohtaa toteuttaa omaan kotiini jotkin vastaavaa…

Tässä kohteessa keittiö sijaitsi portaikon vieressä ja portaikon alle oli rakennettu minun mielestäni varsin tilavan oloinen ruokakomero. Aivan loistava ratkaisu, ottaen huomioon, että lähes aina keittiössä kuin keittiössä on pulaa kaappitilasta…

Piristävää vaihtelua kaiken kovin uuden rinnalla oli tämä ruokailuryhmä, joka toi juuri sopivan  särön sisustukseen. Tämä onnistunut valinta todistaa mielestäni sen, että uuden ja vanhan rinnakkaiselo voi toimia todella hyvin, kunhan uutta ja vanhaa yhdistellään harkitusti…

Mielestäni aivan ihana kattaus… Ehkä pidin tästä erityisesti sen vuoksi, että itse henkilökohtaisesti pidan juuri tämän kattauksen väriparista… Punaisesta ja vihreästä kaikissa niiden sävyvariaatioissa… Ja vielä aivan erityisesti minua ihastutti kattauksen erikoiset ja kauniit salaattiottimet…

Tämän saunan kauniit yksityiskohdat miellyttivät maalaisromanttista mielenmaisemaani aivan erityisesti…

Hauska ja hieman erilainen valinta – valkoinen kiuas…

Tällaisen pyyhetelineen tarvitsisin itsekin (remontin alla olevaan, sitten joskus valmistuvaan pukuhuoneeseeni) 🙂

Nämä kaarevat laatat olivat mielestäni messukohteiden paras laattavalinta… Hieman leikkimielisyyttä, mutta silti tyylikästä – toimii…

Tämän makuuhuoneen tehosteseinä loi tilaan hienosti kolmiulotteisuutta… Voisin hyvin harkita jotakin tämän tyyppistä ratkaisua myös omaan kotiini…

Näiden värien ja tekstiilien kokonaisuudesta pidin jostakin syystä aivan erityisesti vaikka makuuhuone ei edustakkaan sitä minulle itselleni yleensä mieleisintä tyylisuuntaa… Mielestäni kokonaisuuden sommittelu on onnistunut tässä tapauksessa aivan poikkeuksellisen hienosti…

Tämän amppelit naulakossa -jutun taidan toteuttaa meillä kotonakin… Mietin vain olisiko ”amppeliseinä” vielä hauskempi, jos naulakkoja olisi useampi eri tasoissa….

Pohdin myös tämän tyyppisen kokonaisuuden toteuttamista kotioloissa. Kaapeista löytyisi varmasti vanhoja rottinkikoreja, joihin voisi askarrella hyllytason sisälle ja ripustaa seinälle…

Kaiken kaikkiaan mukava, mielenkiintoinen ja avartava messukokemus. Sitä vain rupesin pohtimaan, kuinka erilaisia toiveita, tarpeita, unelmia, mahdollisuuksia ja realiteetteja ihmisillä onkaan liittyen asumiseen ja kotiin.

Lopultahan kyse on kuitenkin siitä, minkälaisia kompromisseja itse kukin joutuu tai onnistuu tekemään asumisen suhteen sovittaessaan yhteen toiveita ja käytettävissä olevia resursseja. Luulisin, että itselle mieleisen lopputuloksen aikaan saamiseksi tarvitaan ainakin kykyä mukautua vallitseviin olosuhteisiin, vahvaa visiota siitä, miten itse voi ja haluaa vaikuttaa omaan elinympäristöönsä ja luovaa ongelman ratkaisutaitoa… Toisiin asioihin kun voi vaikuttaa ja sitten on olemassa ne asiat, jotka täytyy vain hyväksyä (halusi tai ei)…

Aurinkoista viikonloppua toivotellen, SusannaK

Asuntomessut järjestetään 3.-30.8.2020 Tuusulassa. Asuntomessut ovat avoinna joka päivä arkisin klo 12-20 ja viikonloppuisin klo 10-18, sekä pidennettynä iltana 21.8.2020 klo 22 asti. Lisätietoa www.asuntomessut.fi

Kuvauspaikka: Asuntomessut Tuusulassa 2020

Haluatko saada uunituoreeltaan tiedon seuraavasta blogipostauksesta. Mikäli haluat lukea pieniä tarinoita kukkulan päälle rakennetusta keltaisesta talosta, sen ympäristöstä ja asukkaista, ota seurantaan Facebook-profiilini

https://www.facebook.com/SusannaK-Rakkaudesta-lajiin-2760697964003949/

Voit seurata blogiani myös   https://www.blogit.fi/susannak

Follow my blog with Bloglovin

Please follow and like us:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *