Paha mieli ja puutarhaunelmia…

Kyllä, mielestäni on ihan ok tunnustaa, jos on paha mieli… ja kyllä, nyt minulla on paha mieli. Jokaisella meillä on tietenkin omat tapamme käsitellä mielipahaa. Itse kuulun hyvin vahvasti siihen ihmisjoukkoon, joiden ensimmäinen reaktio on toiminta.

Neljänkympin kriisissä aloitin juoksuharrastuksen, joka toimikin itse asiassa varsin hyvin kyseisen ikäkriisin ”selättäjänä”. Siinä sivussa löysin itselleni mieluisan harrastuksen, joka näyttelee edelleen suurta roolia elämässäni.

Puutarhani on kauniisti sanottuna hieman villiintynyt ja tämän vuoksi päätin tällä kertaa lenkkipolun sijaan suunnata pahaa mieltäni parantelemaan pihan perälle.

Sen olenkin jo useampaan kertaan ehtinyt todeta, että en todellisuudessa ymmärrä mitään ja tarkoitan todellakin yhtään mitään puutarhanhoidosta, mutta olen vakaasti päättänyt oppia ja yrittää. Itselleni ylpeyden aihe on jo se, että tiedän ainakin pääosin mitkä kasveista luokitellaan rikkakasveiksi ja mitkä kasvit puolestaan kuuluvat säädyllisesti hoidettuun puutarhaan. Ei kovin vahva lähtötilanne, mutta kuten tavataan sanoa yrittänyttä ei laiteta…

Talomme on rakennettu rinteen päälle ja takapiha pengerretty. Pengerrykset ovat aikojen saatossa osittain romahtaneet ja pengerrysten välisillä tasanteilla kasvaa pääosin vuohenputkea ja voikukkaa, sulassa sovussa. Suuri suunnitelmani on korjata ja reunustaa romahtaneet pengerrykset, tehdä ”huoltokäytävät” pengerrysten väliin sekä siistiä tasanteet.

Piha on kauttaaltaan varsin epätasainen, eikä varallisuuteni tässä kohtaa riitä niin suureelliseen maansiirtoprojektiin, että pihasta tulisi millään tavalla ruohonleikkurille sovelias. Niinpä suureen puutarhaunelmaani kuuluu ”muhkuraiset” tasanteet, joita peittävät kauniisti kukkivat maanpeittokasvit ja tätä unelmaa siis lähdin tavoittelemaan…

Lähtötilanteessa, kaikkialla ja reilusti vuohenputkea ja voikukkaa 🙂

Aika tavalla on tällä viikolla kitketty, käännetty maata, pohjustettu, istutettu ja kasteltu. Ensimmäinen tasanne alkaa olla viikon uutteran työskentelyn jälkeen valmis… Suuri puutarhaunelmani vaatii enää kolmen penkereen suoristamisen, kahden tasanteen käsittelyn ja tietenkin huoltokäytävien rakentamisen.

Haluan siis pengerten reunalle soralla päällystetyt ja kivillä reunustetut huoltokäytävät, sillä takapihalta löytyy yhdeksän suurta omenapuuta ja arvaan, että kottikärryillä kuljettavat huoltokäytävät nousevat arvoon arvaamattomaan sadonkorjuun aikaan.

Vailla parempaa tietämystä Internetin ihmeellisestä maailmasta luin, että Patjarikko saattaisi ehkä menestyä takapihallamme…

Homma etenee, hitaasti ja välillä aika hikisesti, mutta etenee…

Ensimmäinen tasanne alkaa olla valmis… Nyt pitäisi vielä jaksaa odottaa, että istutetut kasvit alkavat levitä…

Työtä puutarhaunelmani vaatii siis vielä sen verran, että muutamaa pahaa mieltä voi hyvinkin maaperään yrittää upottaa, ennen kuin valmista tulee. Toisaalta eihän puutarhaunelmani tavoitteleminen aina pahaa mieltä vaadi, luin nimittäin viime viikolla jostakin (nyt en kyllä tähän hätään muista mistä) viisauden, jonka todenperäisyyden voin kyllä hyvin henkilökohtaisesti allekirjoittaa ”Motivaatio tarkoittaa sitä, että unelmalle pukee päälle työhaalarit”.

Uurastettuani viikon puutarhassa, istuin sohvalla, katselin ikkunasta ulos ja totesin siipalleni: ”Onpa kiva katsella ikkunasta ulos, kun näkee työnsä tuloksen”, johon siippani ”Mielenkiinnolla odotan, minkälaiseen reaktionopeuteen kykenet, kun näet ikkunasta, että joku rikkaruoho yrittää työntyä maasta siistityllä tasanteellasi”.

Aurinkoista sunnuntaita toivotellen, SusannaK

P.S. Kaikki puutarhanhoitoon liittyvät vinkit ovat enemmän kuin tervetulleita aloittelevalle ja ehkä ihan hieman liian kunnianhimoiselle puutarhaharrastajalle tervetulleita 😊

Haluatko saada uunituoreeltaan tiedon seuraavasta blogipostauksesta. Mikäli haluat lukea pieniä tarinoita kukkulan päälle rakennetusta keltaisesta talosta, sen ympäristöstä ja asukkaista, ota seurantaan Facebook-profiilini

https://www.facebook.com/SusannaK-Rakkaudesta-lajiin-2760697964003949/

Voit seurata blogiani myös   https://www.blogit.fi/susannak

Follow my blog with Bloglovin

Please follow and like us:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *