Kesä saa tulla! – Raparperi-aprikoosijäätelöt on laitettu pakastumaan…

Raparperi, raparperi, raparperi… Siinäpä se ikuisuusongelma, vai sopiiko nykyään enää, tässä jatkuvaan positiiviseen itsensä kehittämiseen kannustavassa ilmapiirissä, puhua ongelmasta. Joskus tuntuu, että ongelma on siirretty kirosanojen listalle ja yleisesti hyväksyttävää olisi puhua haasteesta. Itse ajattelen kuitenkin, ettei ongelmassakaan oikeastaan mitään vikaa ole, yhtä lailla kai ongelma on mahdollista ratkaista siinä missä haastekin. Joten uskaltaudun tässä tunnustamaan, että raparperi on minulle ongelma…

Niinpä… Etelän puoleisella seinustalla satokausi on jo alkanut

En ole todellakaan kovin kaksinen puutarhuri, mutta jostain syystä kohtalokseni on aina siunaantunut pihapiiri, jossa maaperä on otollinen raparperin kasvulle ja tehän tiedätte, kun raparperi viihtyy jossakin, satoa tulee useassa erässä ja reilusti. Itse pidän raparperin mausta, mutta kun raparperista on vuosien saatossa tehty mehut, hillot, piirakat, tuorepuurot, vispipuurot, kiisselit ja kakut alkaa satokauden lähestyminen aiheuttaa päänvaivaa… Niinpä olen googlannut googlaamasta päästyäni, mitä kivaa tänä vuonna voisin raparperista valmistaa. En kuitenkaan löytänyt juuri sitä reseptiä, joka oikeasti innostaisi ja inspiroisi minua siirtymään raparperien kanssa keittiön puolelle.

Raparperin lisäksi pidän myös aprikoosista, enkä ole koskaan tehnyt kotijäätelöä. Näillä perusteilla päätin lähteä yhdistämään ja ihan hieman varioimaan raparperi-aprikoosihillon ja superhelpon kotijäätelön reseptejä.

Jäätelöt laitoin pakastumaan kertakäyttömukeissa

Raparperi-aprikoosijäätelö

Raparperi-aprikoosisose

10 reilunkokoista raparperin vartta

150 g kuivattuja aprikooseja

1 appelsiinin mehu

1 vaniljatanko

Kuorin ja paloittelin raparperit kattilaan ja lisäsin joukkoon pieniksi paloiksi leikatut aprikoosit sekä appelsiinin mehun. Joukkoon heitin vielä vaniljatangon sisältä kuoritut siemenet ja itse tangon. Vettä lisäsin kattilaan hyvin niukasti, koska en halunnut käyttää hillosokeria, joten liika neste olisi kyllä jättänyt soseen liian nestemäiseksi. Annoin hautua liedellä niin kauan, että raparperit alkoivat hajota keitinveteen. Noukin vaniljatangot pois soseesta ja lopuksi vielä soseutin rakenteen tasaiseksi sauvasekoittimella.

Jäätelömassa

Tämän toteutin ihan yksi yhteen alkuperäisen reseptin kanssa

5 dl kuohu- tai vispikermaa

2 tl vaniljasokeria

397 g (1 prk) kondensoitua maitoa eli maitotiivistettä

Vaahdotin kerman vaniljasokerin kanssa ja sekoitin maitotiivisteen vaahtoon.

Tämän jälkeen tein seoksen, jossa oli noin 1/4 osa raparperi-aprikoosisosetta ja 3/4 osaa jäätelömassaa. Seoksen laitoin kertakäyttöisiin kahvimukeihin ja sitten kelmulla päällystettynä pakastimeen. Annoin olla pakastimessa vuorokauden ja valmista tuli… Leikkasin pahvimukin auki, kumosin jäätelön tarjoilulautaselle ja koristelin kinuskikastikkeella (aina pitää olla kinuskikastiketta) ja mintulla.

Joku ainakin odottaa kovin, että jäätelö valmistuu 🙂

Sitten vielä kommentit makuraadilta… Parempaa kuin osasin odottaa, oli siippani tuomio ja nuorelta herralta sain MP:n 4,5/5 eli aika hyvin vaikka itse sanonkin. Tästä ”voitokkaasta” koe-erästä innostuneena päätin tehdä pakastimeen useammankin satsin raparperi-aprikoosijäätelöä kesävieraiden varalle.

Mukavaa kesän odotusta toivotellen, Susannak

Haluatko saada uunituoreeltaan tiedon seuraavasta blogipostauksesta. Mikäli haluat lukea pieniä tarinoita kukkulan päälle rakennetusta keltaisesta talosta, sen ympäristöstä ja asukkaista, ota seurantaan Facebook-profiilini

https://www.facebook.com/SusannaK-Rakkaudesta-lajiin-2760697964003949/

Voit seurata blogiani myös   https://www.blogit.fi/susannak

Follow my blog with Bloglovin

Please follow and like us:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *