Tuunattu Decoupagelipasto

Meillä on tällä hetkellä käynnissä yläkerran toisen makuuhuoneen pintaremontti. Huone oli vuorattu joskus 1970-luvulla tekstiililevyillä, jotka ovat imeneet itseensä vuosien saatossa sen verran pölyä, että sen aistii jo huoneilmassakin. Näin ollen, tekstiililevyt on purettava pois ja seinät levytettävä uudelleen.  

Pintaremontin yhteydessä tuli myös ajankohtaiseksi pohtia huoneen kalustusta, sillä suurin osa huonekaluistamme etsii vielä paikkaansa muuton jäljiltä. Kuten jo aiemmin on tullut todettua, remontoitavaa on sen verran paljon, että sisustaminen on tehtävä (jo ihan käytännönkin syistä) mahdollisimman pienellä budjetilla. Niinpä ryhdyin käymään mielessäni läpi huonekalujamme ja valitsemaan niistä potentiaalisia yläkerran makuuhuoneeseen muuttajia. 

Kuvan lipaston pelastin joskus 15 vuotta sitten mummoni mökiltä, kun mökki vaihtoi omistajaa. Kaikki nämä vuodet lipasto on ollut (milloin minkäkin värisenä) tärkeä osa sisustustamme. Edellisessä asunnossamme lipasto ”tunnusti väriä” nuoren herramme huoneessa, koska suhdanteet näköjään muuttuvat melko nopeasti ja HIFK on niin last season, tuntui varsin luontevalta aloittaa yläkerran makuuhuoneen kalustaminen juuri tästä kyseisestä lipastosta.  

Lipaston edellinen asuinympäristö…

Yläkerran makuuhuoneen seinistä on tulossa pääosin valkoiset, tosin yhden seinän raakalautapinnan haluan säilyttää ja sävyttää vaalean harmaaksi. En oikein tiedä, miten olen näihin melko neutraaleihin valintoihin seinien suhteen päätynyt, olenhan yleensä sisustuksen suhteen, jos en nyt ihan kuosien kuningatar, niin ainakin jonkin sortin prinsessa. Eikä sillä ole oikeastaan itselleni väliä, sopivatko käyttämäni monenkirjavat kuosit yhteen vai eivät, kunhan ilahduttavat omaa silmää.  

Omavalintaisen kuosittomuuden ahdistamana päätin, että lipaston olisi hyvä saada osakseen hieman uutta ilmettä. Decoupagelakalla ja serveteillä olen joskus kauan sitten päällystänyt ystäville ja tuttaville joululahjoiksi kukkapurkkeja, mutta siinäpä sitten onkin kokolailla ”kevyehkö” osaamiseni asian tiimoilta. Tästäkin huolimatta päätin hyvällä itsetunnolla lähteä kokeilemaan, josko lipaston tuunaus onnistuisi Decoupagelakalla 

Vähän jäi ryppyjä laatikon pintaan, mutta toisen lakkakerroksen ja lakan kuivumisen jälkeen näyttää oikeastaan vain ”ajan patinalta” eli ei ihan hirveästi mielestäni häiritse kokonaisuutta…

Kuvioiden kohdistamisen vuoksi isommat laatikot piti päällystää kuudella eri palalla….

Lopputulos ei nyt ihan vielä täydellistä suoritusta hiponut, mutta ihan hyvä näin niin kuin ensimmäiseksi harjoituskappaleeksi kuitenkin.

Muutamia omia havaintoja Decoupagelakalla työskentelystä ihan vain siltä varalta, että jollakulla muullakin on suunnitteilla vastaava projekti, eikä vielä kokemusta asian tiimoilta.

Ei kannata ehkä tuudittautua siihen uskoon, että on ihan turha vaihtaa niitä vähän huonompia remppavaatteita päälle tällaisen pienemmän projektin takia – Sanotaanko nyt näin, että itse omistan taas yhdet remppahousut lisää ja yhdet vähän paremmat housut vähemmän😊

Kuosin valintaan kannattaa kiinnittää huomiota – Itse valitsin kuosin puhtaasti fiiliksellä. Ei nyt suoranaisesti virheliike, mutta…Työstövaiheessa kuitenkin huomasin, että kuosin kuvioiden yhteensovittaminen oli melko haastavaa ja isompien laatikoiden pinnat jouduin päällystämään kuudesta pienemmästä palasta, jotta sain kuviot osumaan kohdalleen.

Useimmissa Decoupagelakan käyttöohjeissa neuvotaan servietistä käyttämään vain päällimmäinen osa… Näin suuren pinnan päällystäminen vain servietin ohuella päällysosalla osoittautui itselleni ainakin liian haastavaksi, sillä ohut paperi repeää tosi herkästi. Kolmen ensimmäisen yrityksen jälkeen luovutin ja päätin kokeilla, mitä tapahtuu, jos servietin käyttää sellaisenaan eli tässä tapauksessa kaksikerroksisena. Tämä osoittautuikin hyväksi ratkaisuksi, paperi pysyi paremmin ”kasassa” ja kiinnittyi ihan hyvin ja pitävän tuntuisesti kahdella lakkakerroksella laatikon pintaan.

Tällainen tuli minun Decoupagelipastostani.

Lisää ispiraatiota aiheen tiimoilta löysin muun muassa:

Pinterest

Fabalabse – Huonekalujen koristelu kotona

Siskokullat -blogi

Maitokahvia ja maapilkkuja -blogi

Handmade Base

Aurinkoisia kevätpäiviä toivotellen, SusannaK

 

Haluatko saada uunituoreeltaan tiedon seuraavasta blogipostauksesta. Mikäli haluat lukea pieniä tarinoita kukkulan päälle rakennetusta keltaisesta talosta, sen ympäristöstä ja asukkaista, ota seurantaan Facebook-profiilini

https://www.facebook.com/SusannaK-Rakkaudesta-lajiin-2760697964003949/

Voit seurata blogiani myös   https://www.blogit.fi/susannak

Follow my blog with Bloglovin

Please follow and like us:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *