Paperikukkia hääkimppuun ja sisustukseen…

Niinhän se on, että klassikko ei olisi klassikko, ellei se kestäisi aikaa ja osoittautuisi kerta toisensa jälkeen toimivaksi. Tällä kertaa puuhasteluissani palasin todellisen klassikon pariin eli suodatinpusseista tehtyihin paperikukkiin. Nyt en ole aivan varma, onko tämä alkuperäinen johdatus aiheen pariin, mutta täältä itse aikoinani löysin tämän varsin käyttökelpoisen ohjeen.

Näitä suodatinpusseista askarreltuja kukkasia löytyy muun muassa takavuosina paperikukista sitomastani hääkimpusta. Nyt en oikein muista, mistä se ajatus lähti, mutta syystä tai toisesta halusin ehdottomasti morsiuskimpuksi juuri paperikukista sidotun kokonaisuuden. Suurimman osan kimpun kukista askartelin itse, mutta muutamia pieniä paperikukkia ostin myös joukkoon (pienet valkoiset ruusunnuput ja haalean liilat pikkukukat).

Häideni teemaksi valitsin tuolloin aikoinaan mustikan, joka osoittautuikin koristelun ja tarjoilun kannalta oikeastaan melko toimivaksi valinnaksi. Mustikan varvuista syntyi melko helposti monenlaisia koristeita niin kahvipöytään, kuin puutarhaankin. Teeman toteuttaminen oli myös äärimmäisen helppoa tarjoilujen suhteen ja mustikkaa löytyikin niin kahvipöydän herkuista, kuin suolaiselta puoleltakin esimerkiksi salaattien koristeista. Häiden teeman huomioin myös morsiuskimpussa, johon sidoin vielä häiden aattona paperikukkien ympärille mustikanvarpuja.

No, se niistä juhlista. Mukavia muistoja, mutta palatakseni tähän päivään… Kun ostimme vanhan talomme, sovimme talon edellisen omistajan kanssa, että hän voi jättää varastoihin tavaraa, josta voisi meille vielä tulevaisuudessa olla jotakin hyötyä, mutta mitä hän ei itse enää tarvitse. Tässä päivänä eräänä sain tarmon puuskan ja päätin lähteä tutkimaan, mitä varastojen syövereistä todellisuudessa oikein löytyy ja löytyihän sieltä… Puutarhakalusteiden takaa, erinäisen tavarakasan alta nimittäin löysin aivan ihanan vanhan pullon. Tässä kohtaa oli jo sanomattakin selvää, että jotenkin tuo ihanuus oli pakko hyödyntää sisustuselementtinä.

Erilaisia vaihtoehtoja puntaroituani pullon suhteen, tulin siihen tulokseen, että on aika jälleen kerran palata klassikon pariin…

Kaikenlaista käyttökelpoista tosiaan löytyy varastojen kätköistä…

Eikä projekti vaadi kuin hieman rautalankaa ja suodatinpusseja… Helppoa ja edullista puuhastelua.

Iittalan lasi ympyrän mallina toimii aika hyvin ja kukista tulee sopivan kokoisia moneen käyttöön…

Sen verran sovelsin alkuperäistä ohjetta, että nitojan sijaan käytin rautalankaa. Paperisiin ympyränaihioihin tein suurella parsinneulalla kaksi reikää ja pujotin rautalangan reijistä läpi, jonka jälkeen punoin rautalangan päät kääntöpuolella yhteen. Näin minulla oli jo valmiiksi kukassa kiinni rautalankaa, jolla sain kukat kiinnitettyä oksiin.

Valmista tuli… Lasipullon lopullinen sijoituspaikka tulee olemaan yläkerran käytävän syvennyksessä. Käytävä vaatii kuitenkin vielä ainakin kolme kerrosta maalia ja lattian purkamisen, joten lasipullo odotelkoon kuistilla vielä hetken 🙂

Mukavaa alkuviikkoa toivotellen, SusannaK

Haluatko saada uunituoreeltaan tiedon seuraavasta blogipostauksesta. Mikäli haluat lukea pieniä tarinoita kukkulan päälle rakennetusta keltaisesta talosta, sen ympäristöstä ja asukkaista, ota seurantaan Facebook-profiilini

https://www.facebook.com/SusannaK-Rakkaudesta-lajiin-2760697964003949/

Voit seurata blogiani myös   https://www.blogit.fi/susannak

Follow my blog with Bloglovin

Please follow and like us:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *