Retrolampun uusi elämä amppelina…

Perjantai-iltana siivotessani huomasin, että yläkertaan johtavan portaikon nurkka suorastaan huutaa tyhjyyttään. Pienen tovin portailla istuttuani ja nurkkaa tuijoteltuani tulin siihen lopputulokseen, että ainoa oikea ratkaisu on sijoittaa tyhjyyttään huutavaan nurkkaan kukka-amppeli ja mielellään niin pian kuin mahdollista eli heti😊

Yhtään amppelia en onnistunut löytämään varastojeni kätköistä, eikä ajankohta oikein ollut sovelias vapaa-ajan shoppailulle, joten ainoaksi vaihtoehdoksi jäi kirjoittaa Googlen hakukenttään itsetehty amppeli. Valitettavasti kuvahaun tulos näytti ensi alkuun kovin laihanlaiselta. Google nimittäin tarjosi lähes ainoastaan makrameesolimittuja amppeleita.

Pidän itseäni ihan kohtuullisena käsitöiden harrastajana, mutta makrameesolminta ei ole koskaan kuulunut vahvuuksiini. Olen toki kyseistä taitolajia useampaankin kertaan melko heikolla menestyksellä kokeillut, eikä lopputulos ole koskaan ollut muuta kuin käsittämätön määrä lankaa varsin sekalaisessa olomuodossa. Koska minusta on tullut näin vanhemmiten hieman mukavuuden haluinen, en halunnut itseäni lähteä haastamaan enää näin syvemmällä aikuisiällä taistoon makrameesolmujen kanssa.

Tilanne amppelini suhteen alkoi näyttää jo epätoivoiselta, kunnes vihdoin ja viimein löysin internetin ihmeellisestä maailmasta jotakin omille kädentaidoilleni sopivaa ja omaa silmääni miellyttävää. Aivan loistava idea ja oman pienen projektini inspiraation lähde löytyi Villa Kotiranta -blogista.

Itse olen hieman sellainen Sulo Vilen -tyyppinen ihminen, että kun halvalla saa… Niinpä kaapeistani löytyy kaikenlaista joskus hankittua, jolle saattaa vielä olla jotakin hyötykäyttöä ja useimmiten ennemmin tai myöhemmin sitä hyötykäyttöä varastojeni aarteille löytyykin. Niinpä amppeliprojektiin sopiva retrolamppu löytyi kaappieni kätköistä. Sitten piti vielä keksiä, mistä amppeliin askarreltaisiin kannakkeet. Vailla minkäänlaista suurta suunnitelmaa lähdin pöyhimään rytsölaatikoitamme (niitä keittiön laatikoita, joihin dumpataan kaikki ylimääräinen pikkusälä, jolle ei ole parampaakaan sijoituspaikkaa).

Näiden meidän ”rytsölaatikoiden” siisteyden tasosta en voi sanoa olevani kovinkaan ylpeä…

Hyvä, laatikoista löytyi juuri oikean sävyistä jääkiekkomailan lapaa suojaamaan tarkoitettua eristenauhaa. Ne, jotka jääkiekosta jotakin ymmärtävät, kutsuvat lienee kyseistä nauhaa erkaksi😊 Kävi ilmi, että erkka sopii täydellisesti projektini ”rakennusaineeksi”. Sitten vielä kirpputorilta aikoinaan hankittu vuoka ja amppeli valmistui vajaassa puolessa tunnissa. Viherkasvit amppeliin kävin ”lainaamassa” nuoren herramme huoneesta.

Lopputulokseen olin itse asiassa varsin tyytyväinen. Mitäpä siitä, jos joskus antaa itselleen kiitosta ja on ihan vilpittömän ilahtunut omista toimistaan. Eipä se keneltäkään pois ole…

Mukavaa viikonloppua toivotellen, SusannaK

Haluatko saada uunituoreeltaan tiedon seuraavasta blogipostauksesta. Mikäli haluat lukea pieniä tarinoita kukkulan päälle rakennetusta keltaisesta talosta, sen ympäristöstä ja asukkaista, ota seurantaan Facebook-profiilini

https://www.facebook.com/SusannaK-Rakkaudesta-lajiin-2760697964003949/

Voit seurata blogiani myös   https://www.blogit.fi/susannak

Follow my blog with Bloglovin

Please follow and like us:

2 kommenttia artikkeliin “Retrolampun uusi elämä amppelina…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *