Synttärijuhlat, ei pysty meil on lanit…

Pistä virta päälle, ja siirry offlinest onlinee

Peli päälle, ja sormet liikkuu jo iteksee

Killermasa tuli käymää, meillä on tänää lanit, (jep)…

 

Me juodaan ES, lanitetaan koko yö

Mikropitsa ja hodari, en mitään muuta syö

Pelitaitojamme ihailee miljoonat fanit

”Lähetäänkö ulos?” Ei pysty, meil on lanit.ö

Masa&Teurastaja – lanit

 

Nuoren herramme syntymäpäivät osuivat tänä vuonna pääsiäisen kanssa samoihin aikoihin. Nyt, kun elämme sosiaalisen eristäytymisen aikaa, eikä syntymäpäiväjuhlia siis ole soveliasta järjestää, kysyin nuorelta herraltamme, olisiko hänellä syntymäpäivien varalle joitakin erityistoiveita.

Vastaus olikin jo valmiina: Synttärikakku tietenkin ja… ”Äiti saaks mä lanittaa koko yön ja syödä mikropitsaa ja hodareita.” Mielestäni varsin kohtuullinen toivelista, joten näistä syntymäpäiväjärjestelyistä sovittiin.

Lanimätöt…

Lanien järjestäminen aloitettiin jo hyvissä ajoin syntymäpäivän aamuna. Nuori herramme kutsui pelikavereitaan illaksi lanittamaan ja oli ”pakahtua” ylpeydestä, kun sai ilmoittaa, että aikoo lanittaa tyyliin koko yön. Normaalisti meillä on kuitenkin olemassa (edes jonkinlaiset) säännöt siitä paljonko ja koska saa pelata. Pelaaminen lopetataan mielellään kahdeksalta illalla, mutta ihan viimeistään puoli yhdeksältä, joten oman lisänsä syntymäpäivälaneihin toi selvästi tuo säännöistä poikkeaminen😊

Erityisen mielissäni olin, kun huomasin, kuinka tärkeää nuorelle herrallemme oli, että myös vanhemmat osallistuvat laneihin. Olemme kuitenkin siippani kanssa (luonnollisesti) sitä sukupolvea, jolle tämä nykyinen viihde- ja onlinemaailma on kaikkea muuta, kuin myötäsyntyistä. Ottaen huomioon, että omassa nuoruudessani viihdemaailman mullisti se, että kodissamme alkoi näkyä ensimmäinen kaupallinen tv-kanava, kun olin neljännellä luokalla. Olihan se hurjaa, kun kotisohvalta pystyi yht`äkkiä seuraamaan viinitila Falcon Crestin juonikuvioita, 1960-luvun Batmanin taistelua oikeuden puolesta ja kapteeni Kirkin matkaa ”Where no man has gone before”…

Olen kuitenkin (omista lähtökohdistani käsin) yrittänyt osallistua, selvittää ja pysyä mukana, mikä on se digitaalinen verkottunut toimintaympäristö ja sosiaalinen media, joka ympäröi ja on elimellinen osa nuoren herramme elämää. Alun perin juuri tästä syystä muun muassa latasin itselleni Tiktokin ja sitten huomasinkin, että Tiktok on oikeastaan ihan hauska ja viihdyttävä myös aikuisen näkökulmasta. Olen myös jotakuinkin perillä nuoren herramme suosikin Fortniten ideasta, pelimuodoita ja termistöstä, jotta voin sujuvasti asiasta hänen kanssaan keskustella, vaikka itse en tätä ”eeppistä” peliä pelaakaan.

Fortnite…

Syntymäpäivälanit siis aloitettiin illalla saunan jälkeen. Oma osuuteni lanien suhteen oli lähinnä toimittaa lanittajille mikropitsoja ja hodareita sekä kysellä aina sopivin väliajoin, kuinka sujuu. Siippani sen sijaan oli kutsuttu jo hyvissä ajoin päivällä mukaan laneihin siitäkin huolimatta, että siippani hieman epäili, ettei hänen pelitaitonsa taida ihan riittää muitten lanittajien joukossa. Nuori herramme halusi kuitenkin ihan ehdottomasti faijan mukaan laneihin. Niinpä hän ”otti ohjat omiin käsiinsä” ja ilmoitti pelikavereilleen, että me tullaan nyt mun faijan kanssa lanittaan, eikä mun faijaa saa ampua muilla kuin snipereillä. Puolen yön jälkeen urheat läpiyön lanittajat luovuttivat ja hiipivät vällyjen alle😊

Lanit käynnissä…

Lanien jälkeisen aamun tunnelmia…

Vähän erilaiset syntymäpäiväjuhlat tällä kertaa, mutta ihan hyvä niin… Sitä tässä vaan mietin, että joskus syntymäpäiväjuhlien suhteen (niin kuin monen muunkin asian) vähemmän voikin olla oikeastaan aika paljon enemmän. Kivat juhlat, joista jäi varmasti kaikille osalliselle mukava muisto.

Mukavaa alkavaa viikkoa toivotellen, SusannaK

Haluatko saada uunituoreeltaan tiedon seuraavasta blogipostauksesta. Mikäli haluat lukea pieniä tarinoita kukkulan päälle rakennetusta keltaisesta talosta, sen ympäristöstä ja asukkaista, ota seurantaan Facebook-profiilini

https://www.facebook.com/SusannaK-Rakkaudesta-lajiin-2760697964003949/

Voit seurata blogiani myös   https://www.blogit.fi/susannak

Follow my blog with Bloglovin

Please follow and like us:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *