Kuka tuntee kukkaset?

Tämän varsin poikkeuksellisen tilanteen takia, olen törmännyt useamman kerran väitteeseen ”Kevät on  peruttu”. Kieltämättä eilen illalla, kun olin lenkittämässä koiria autioituneilla kaduilla, hiipi omaankin mieleeni hieman alakuloinen vire.

Tällä viikollahan on saatu nauttia ensimmäisistä aurinkoisista päivistä, jotka tuovat mukanaan lupauksen piakkoin saapuvasta keväästä. Tavallisesti nämä ensimmäiset aurinkoiset päivät takaavat sen, että kylän raitti ”herää henkiin” pitkän talven jäljiltä, kun ihmiset lähtevät ulos nauttimaan ensimmäisistä kevään merkeistä…

Vanhempi väki kokoontuu kahviloihin ja puistonpenkeille, nuorempi puolestaan valloittaa futiskentät, skeittipuistot ja muut ulkoliikuntapaikat ja se, vielä nuorempi väki, sosiaalistuu vanhempineen keinuilla tai hiekkalaatikoilla. Kaikki nämä tutut ja turvalliset kevään merkit loistavat tänä vuonna poissaolollaan. Jäljellä on vain suljettuja kahviloita, tyhjiä puistonpenkkejä ja autioituneita leikkipaikkoja… Tästäkin huolimatta, kevättä EI ole peruttu… Siitä on vain tulossa tänä vuonna hyvin erilainen, mihin me olemme normaalisti tottuneet.

Mistä päästäänkin tämän tarinan varsinaiseen aiheeseen eli Kuka tuntee kukkaset? Rehellisyyden nimissä joudun vastaamaan heti näin kättelyssä, että en minä ainakaan.

Tämä on siis ensimmäinen kevääni ”uudessavanhassa” talossamme ja sen pihapiirissä. Niinpä tunnelma täällä kukkulan päälle rakennetun keltaisen talon ympäristössä on vähän samankaltainen, kuin joskus lapsuudessa joulun saapumista odotellessa. Ihan samalla lailla, kuin silloin alle kouluikäisenä, joka aamu jännitti, mitä joulukalenterin luukusta tänään paljastuu… Nyt jännittää, mitä edellisen päivän auringonpaiste on saanut aikaan pihamaalla ja mitä uutta puutarhasta tänään löytyy.

Kevään ensimmäisen nousijat olivat jopa kaltaiselleni ”keltanokalle” melko helppo juttu…

Ihan ensimmäisenä ”kevätkalenterini” luukusta paljastui helmililjat, joita alkaakin olla tässä kohtaa jo piha valtoimenaan:)

Seuraavaksi vuorossa oli krookukset…

Suureksi ilokseni maasta nousi krookusten kanssa lähes samanaikaisesti oma lempparilajikkeeni eli iki-ihanat kevätesikot…

Sitten homma alkoikin mennä astetta haastavammaksi…

Luulisin, että tämä on se  lajike, joka tekee keltaisen vähän päivänkakkaran näköisen kukan, josta pidän tosi paljon ja joka leviää, kuin kulovalkea… Mutta tästä ”viiltävästä analyysista” en kyllä nyt mene vannomaan…

Mikä lie, ei mitään hajua I

Mikä lie, ei mitään hajua II

Mikä lie, ei mitään hajua III

Mikä lie, ei mitään hajua IV

Mikä lie, mutta pikkukoiran kuonolla näyttäis olevan joku haju….

Kyllähän nämä poikkeukselliset olosuhteet ja uutisointi asian tiimoilta hieman huolestuttavat. Sosiaalisten kontaktien rajaaminen (mikä mielestäni tässä kohtaa on varsin perusteltua) etätyö, kotikoulu, harrastusten jääminen tauolle, kyläilyn ja ystävien tapaamisen välttäminen… Kaikki tekevät elämästä tällä hetkellä kovin erilaista.

Haluan kuitenkin optimistina uskoa, että tämä on väliaikaista ja vielä tulee (ehkä kesällä, ehkä syksyllä, ehkä ensi keväänä) aika liikkua vapaasti, harrastaa, tavata ystäviä, kyläillä… Kyläilystä tulikin mieleeni, että olen alkanut tämän kaiken keskellä suunnitella ”kaikkien aikojen joulujuhlia” tapaninpäivälle… Laittakaahan siis ystävät ja sukulaiset varaus kalenteriinne:)

Mukavaa viikonloppua (kaikesta huolimatta) toivotellen, SusannaK

 

Haluatko saada uunituoreeltaan tiedon seuraavasta blogipostauksesta. Mikäli haluat lukea pieniä tarinoita kukkulan päälle rakennetusta keltaisesta talosta, sen ympäristöstä ja asukkaista, ota seurantaan Facebook-profiilini

https://www.facebook.com/SusannaK-Rakkaudesta-lajiin-2760697964003949/

Voit seurata blogiani myös   https://www.blogit.fi/susannak

Follow my blog with Bloglovin

Please follow and like us:

2 kommenttia artikkeliin “Kuka tuntee kukkaset?

  1. Hei
    Ensimmäinen sininen on sinilillja scilla.
    Keltainennpäivänkakkaran näköinen kevätvuohenjuuri. 5 kuva liljoja jos vanhaa kantaa niin ehkä ruskolilja eli keisarinkruunu 4. Kuva hopeaan vivahtavat lehdet vuorikaunokki

    1. Aivan valtavan paljon kiitoksia avusta. Nyt kun sain lajikkeille nimet, löydän ne netistä tai puutarhakirjasta helpommin ja pääsen tutustumaan niihin tarkemmin 🙂 Kiittäen, SusannaK

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *