Itsesääliä ja ryhtiliike…

Perjantaina kävin siis kuvauttamassa kipeän kintun… Hyviä uutisia, kintussa ei ole merkkejä rasitusmurtumasta. Kuvien perusteella ei myöskään löytynyt mitään muuta varsinaista syytä kinttukivulle ja huono uutinen on se, että kinttu on edelleen ihan yhtä kipeä, kuin viikko sitten (vaikka kiltisti olen sitä yrittänyt lepuuttaa).

Jalan ulkosyrjällä tuntuu särkyä ja vihlontaa sekä levossa että rasituksessa… Jo ajatuskin juoksemisesta (lue hölkkää) tekee pahaa. Lääkärin kanssa sovin, että seuraava etappi on sitten fysioterapeutti, mikäli kinttu ei vielä hieman lisää lepuuttamalla ota toetakseen. Onneksi tiedän hyvän fysioterapeutin, mikäli tarvetta ilmenee…

Aloitin hölkkäämisen nelisen vuotta sitten ja melko nopeasti huomasin olevani ”koukussa”. Harrastus on antanut minulle valtavasti näiden vuosien aikana. Se on myös opettanut kärsivällisyyttä, nöyryyttä ja pitkäjänteisyyttä mutta ei näköjään riittävästi, sillä ensimmäisen kerran aloin pohtia ihan oikeasti hölkkäharrastuksesta luopumista. Kyse ei ole niinkään nyt tästä yksittäisestä harmillisesta takaiskusta. Viimeiset kaksi vuotta vain ovat olleet kokonaisuudessaan harrastamisen kannalta monestakin syystä melko ”takkuisia” ja pienet harmilliset takaiskut tuntuvat nyt ”kasaantuvan” (niinhän se elämässä muutenkin tuppaa olemaan).

Joskus vaan niin tekis mieli ottaa mallia Tiibettiläisestä ja jäädä vällyjen alle mököttämään… Koira tosin mököttää, kun on sadesää…

Ensimmäisen kerran pohdin ihan tosissani, onko minusta lajin pariin vai tulisiko minun vaihtaa johonkin hieman ”kevyempään” ja vähemmän ”kuluttavaan” lajiin. Vahvasti pohdin myös sitä, onko mitään järkeä kuntouttaa kärsivällisesti näitä ”pikku kremppoja”, kun seuraavan mutkan takana odottaa jo seuraava ongelma. Viimeisen vuoden aikana trendi on todellakin ollut kehityksen suhteen toistuvasti yksi askel eteenpäin ja kaksi taaksepäin.

Tiedän ylireagoivani ja dramatisoivani asian laitaa ihan turhaan mutta siltikin… Viikonlopun aikana ”onnistuin” tekemään itsestäni täysin viattoman olosuhteiden uhrin. Muutama ”neuvoa-antavakin” siinä taisi tulla otettua ihan vaan puhtaasti harmitukseen.

Sunnuntai-iltana pahin tappiomieliala alkoi väistyä uuden viikon tieltä ja pystyin jo analysoimaan tilannettani hieman objektiivisemmin. Voihan se tosiaan olla, että täysin olemattomalla kehonhuollollani ja ehkä liian yksipuolisella harjoittelulla (puolustuksekseni kuitenkin mainitsen, että pyrin käymään säännöllisesti salilla) saattaa olla osuutta kohtaamieni ongelmien kanssa, ihan jos nyt rehelliseksi heittäydytään.😊

Tiibettiläinen hoksas, että kylmäkääreen sisällä on ruokaa (pakastevihanneksia:))

Sen verran ryhdistäydyin asian tiimoilta, että päätin hyväksyä kiukuttelematta sen tosiasian, että vesijuoksun pariin on palattava jälleen kerran. Päätin myös, että nyt on korkea aika lähestyä urheiluharrastustani hieman toisesta näkökulmasta; Ilmoittauduin maanantain bodybalancetunnille ja päätin kokeilla joku päivä spinningiä sekä tiedustella mahdollisuutta aloittaa pilates. Se, millä intensiteetillä ja aikataululla palaan hölkkäharrastuksen pariin jää nyt nähtäväksi…

Onko kukaan muu koskaan pohtinut hölkkä/juoksuharrastuksesta luopumista ihan vaan puhtaan turhautumisen takia?

Näillä hieman ristiriitaisilla mietteillä kohti uusia haasteita…

Mukavaa viikkoa toivotellen, SusannaK

Haluatko saada uunituoreeltaan tiedon keski-ikäisen sunnuntaihölkkääjän seuraavasta blogipostauksesta. Mikäli haluat seurata edesottamuksiani urheiluharrastuksen parissa, ota seurantaan Facebook-profiilini

https://www.facebook.com/SusannaK-Rakkaudesta-lajiin-2760697964003949/

Voit seurata blogiani myös   https://www.blogit.fi/susannak

Follow my blog with Bloglovin

Please follow and like us:

Yksi kommentti artikkeliin “Itsesääliä ja ryhtiliike…

  1. Jep, nilkkamurtuman jälkeen en enään pystynyt juoksemaan, kipeytyy samantien. Ostin kotiin spinning pyörän, se ei rasita jalkoja.
    Kuntosali ja hiit treenit on mulle kuitenkin kivoimpia liikunta muotoja 😊

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *