Retkeilyä…

Seitsemän veljeksen vaellusreitti kulkee Uudellamaalla Helsingistä Vantaan, Tuusulan ja Nurmijärven kautta Hyvinkäälle. Mittaa koko reitille kertyy noin 80 kilometriä. Reitin varrelta voi hyvin valita itselleen mieluisia ja sopivan pituisia osuuksia, joten reitti tarjoaa mahdollisuuksia monen tasoisille ja ikäisille vaeltajille.

Ensimmäisen kerran reitillä vaellettiin jo syksyllä 1964, kun Akateeminen Urheiluliitto järjesti Seitsemän veljeksen vaelluksen, joka kulki Nurmijärven Palojoelta Helsingin Pirkkolaan. Nykyään reitti alkaa Aleksis Kiven patsaalta Kansallisteatterin edustalta. Reitti on tällä hetkellä merkitty osittain hyvinkin selkeästi ja reitin seuraaminen näillä osuuksilla on helpohkoa mutta osittain reitin seuraaminen saattaa olla haasteellista ja vaatii hyvää kartanlukutaitoa, riittävien opasteiden puuttuessa.

Seitsemän veljeksen reitin saavutettavuuden parantamiseksi työskennellään kuitenkin jatkuvasti. Yksi hieno hanke aiheen tiimoilta on Eteläisen maaseudun osaajat EMO ry:n rahoittama Seitsemän veljeksen reitillä -hanke. Hankkeen aikana Seitsemän veljeksen vaellusreitille tehdään mobiiliopastus Hyvinkään, Nurmijärven ja Tuusulan alueille yhteistyössä kuntien ja yhdistysten kanssa. Mobiiliopastus tulee sisältämään runsaasti tietoa muun muassa reitin monimuotoisesta maisemasta ja luonnosta sekä kulttuurikohteista.

Katriina Koski  (Maisema-asiantuntija, NEUVO 2020 ympäristöasiantuntija (Etelä-Suomen Maa- ja kotitalousnaiset, ProAgria Etelä-Suomi) tutkii Seitsemän veljeksen vaellusreitin karttoja. Hetken kuluttua on tarkoitus lähteä liikkeelle suunnittelemaan mobiiliopastusta.

Mobiiliopastus tehdään Nomadi-sovellukseen ja se on sekä helppo että maksuton ladata omaan mobiililaitteeseen. Opastus julkistetaan 12.10. ja tämän jälkeen se on ladattavissa omaan mobiililaitteeseen. Olitpa sitten kiinnostunut reitin kulttuurikohteista, kasvistosta tai luonnonmaisemasta sisältää mobiiliopastus varmasti paljon mielenkiintoista sisältöä. Opastuksesta tulee löytymään myös käytännön vinkkejä levähdys- ja huoltopaikoista.

Mobiiliopastuksen tekijät pienellä kahvitauolla.

Mobiiliopastusta tehdään työpajoina paikallisten toimijoiden kanssa, jolloin paras paikallinen tietämys saadaan mobiiliopastuksen kautta reitillä vaeltajien käyttöön. Tällä viikolla järjestettiin hankkeen Nurmijärven pohjoisosan reittiosuuden suunnittelutalkoot. Minulla oli ilo osallistua tarkkailijan roolissa tähän tapahtumaan. Oli todella antoisaa kulkea asiantuntijoiden kanssa läpi tämä reittiosuus ja huomata, kuinka paljon reitin varrella on nähtävää ja koettavaa.

Käy tykkäämässä;

https://www.facebook.com/SusannaK-Rakkaudesta-lajiin-2760697964003949/

niin saat uunituoreeltaan tiedon uusista blogipostauksista

Please follow and like us:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *